125 g blødt smør
170 g sukker
1 ½ tsk vaniljesukker
4 æg
3 spsk mælk
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
80 g valnøddekerner
100 g abrikosmos
1-2 spsk citronsaft
valnødder til pynt
smør og rasp til formen
Rør eller pisk sukker og smør lyst og let.
Pisk æg og mælk let sammen.
Hak nødderne groft, og bland dem med med hvedemel og bagepulver.
Rør nu æggeblandingen og melblandingen skiftevis i smør og sukker til en glat dej.
Smør et lavt ovnfast fad, ca. 20x30 cm, godt og drys med rasp.
Kom dejen heri. Bag kagen midt i en 220°C varm ovn i 30-40 minutter. Prøv med en nål, der må ikke hænge dej fast.
Vend kagen ud på en bagerist kort tid efter, den er kommet ud af ovnen.
Bunden skal vende opad.
Rør abrikosmos og citronsaft sammen, og smør det på.
Pynt med valnødder og skær kagen ud i ikke for store stykker.