Lidt over 1 kg modne, flåede tomater
1 lille skrællet agurk, fri for kerner
1 lille grøn peberfrugt
2 fed pillet og knust hvidløg
Lidt salt
6 spiseskefulde sherry- eller vineddike
1,25 dl lys olivenolie
Hakkede agurker, løg, peberfrugter, tomater og ved serveringen hårdkogte æg
Hak tomater, agurker og peberfrugt.
Blend det grundigt sammen med hvidløg, salt og vineddike.
Tilsæt lidt efter lidt olivenolien og fortsæt med at blende, indtil suppen er blød og flødeagtig.
Hvis konsistensen er for tyk, så tilsæt lidt vand.
Køl suppen af før serveringen.
Når den er klar til servering, så tilføj hakkede agurker, løg, røde eller grønne peberfrugter, hårdkogte æg, tomater og nogle få polenta-croutoner
Det er sommerens bedste suppe! Den traditionelle andalusiske opskrift anbefaler gamle brødstykker til, men denne gluten-fri version har det ligeså godt uden dem.
281 kcal; 2,5 g protein; 24 g fedt, heraf 3 g mættet; 11 g: kulhydrat; 3,5 g fibre; 27 mg natrium; 31 mg kalcium.