1 mellemstort hvidkålshoved,
3 spsk ekstra jomfruolivenolie,
1 finthakket løg,
1 stor porre i fine strimler,
salt, friskkværnet peber,
½ tsk spidskommen,
1 tsk paprika,
5 dl vand,
250 g ris,
friskpresset saft af 1 citron,
en fintklippet stor dusk dild,
paprika.
Fjern kålhovedets hårde midte med en kniv.
Kog kålhovedet i rigeligt letsaltet vand.
Tag kål bladene op, efterhånden som de bliver bløde, dyp dem i koldt vand og lad dem tørre.
Varm olie på en pande og svits løg og porre, tilsæt krydderier, ris, citronsaft og lidt vand.
Lad det simre i 2-3 minutter under omrøring.
Skær den tykke stængel i hvert kålblad væk og gem den.
Fold bladets ender ind over hinanden, der hvor du har skåret.
Læg to spsk fyld på kål bladet hen over overlapningen - og rul bladet som en cigar.
Sørg for, at alle hjørner er foldede.
Læg nu de afskårne ribber i bunden af en stor sauterpande eller en gryde.
Læg kål rullerne ovenpå.
Tilsæt koldt vand, så det næsten dækker, og kog rullerne ved svag varme i 35 minutter. Husk at tilsætte kogevandet salt.
Ved servering drysses kålrullerne med paprika og friskhakket dild.
Salat og et godt brød passer fint til kålrullerne.