Logo

Fyldt porre med brissel og karsesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor tyk porre
200 g rengjorte brisler
2 dl kogte vilde ris
7 dl piskefløde
2 spsk olie
3 skiver sandwichbrød uden skorpe
1 dl god portvin
hakket frisk basilikum

Sauce:
2 hakkede skalotteløg
80 g smør
4 spsk ærter
4 dl hønsebouillon eller fond
karse efter smag
citronsaft

Brisler koges i 10 minutter i letsaltet vand, køler af, befries for hinder og hakkes groft.
Porren renses godt og skæres halvt igennem på langs.
De fire yderste og bredeste blade trækkes af og gives et kort øjeblik
i kogende vand. Løber af og gemmes.
Resten af porren hakkes fint og svitses ganske let i olien uden at tage
farve.
Risene og brissel tilsættes sammen med portvin.
Lad det simre til vinen er kogt væk.
Fløden og brødet skåret i tern og det koges til en jævn konsistens.
Smages til med salt og peber og basilikum ca 1 spsk
Brisselfyldet rulles ind i de brede porreblade .
Inden serveringen pensles rullerne med lidt smeltet smør og varmes
igennem i ovnen.

Karsesauce:
I en kasserolle sauteres løg og ærter i halvdelen af smørret på svagt
blus i 5-6 minutter.
Bouillon tilsættes og det småkoger 5 minutters tid
2 spsk karse tilsættes og saucen pureres i blenderen, tilsat resten af
smørret i små klumper.
Saucen smages til med mere hakket karse efter smag, lidt citronsaft,
samt salt og hvid peber.

Tips: Ærterne giver saucen farve og jævner den let – efter smag kan
man bruge lidt flere hvis man ønsker en tykkere konsistend.
Læg den varme sauce i bunden af små varme tallerkner og læg
porrerullerne på.
Flutes kan serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.014 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her