Ca. 2 kg fisk
(helst ferskvandsfisk som karpe, gedde, aborre osv. Ikke ål)
3 løg
2 store gulerødder
sellerigrønt
salt og peber
3 æg
2 store spsk knust matzos (usyret jødisk brød)
evt. 2 blade husblas
reven peberrod
Rens og filer fisken omhyggeligt.
Kør fiskekødet igennem maskinen.
Kog hoveder, skind og ben sammen med 2 løg skåret i skiver, guleroden skåret i strimler, de hakkede selleriblade, salt og peber i så meget vand, at det dækker.
Lad det småkoge i ½ time.
Riv det tredje løg, rør de let sammenpiskede æg i og tilsæt det hakkede fiskekød, det knuste matzos, salt, peber og lidt vand.
Form dette til små kugler.
Kom disse i fiskefonden, og lad det stå ved svag varme lige under kogepunktet i ca. 2 timer.
Lad dem køle af i fonden.
Fjern fiskeboller og gulerødder fra fonden, og læg dem i et fad.
Si fonden, og hæld den over fiskebollerne.
Fiskebenene vil få fonden til at gelatinere, men vil man være på den sikre side, udbløder man 1-2 blade husblas i koldt vand og opløser dem i den varme fond.
Gefillte Fisch spises koldt med reven peberrod.