12.5 g rapsolie
3 spsk olivenolie
4 kyllingebryster a 225 g
1 ½ dl orange brandy eller evt. orangelikør
15 g hvedemel
1 ½ dl friskpresset appelsinsaft
25 g courgette (squash) skåret i tynde tændstikker
25 g rød peber skåret i tynde tændstikker
25 g porre i tynde strimler
400 g fuldkornsspaghetti
3 store appelsiner, pillede og i både
Skallen af 1 appelsin i meget fine strimler
2 spsk hakket frisk estragon
1 ½ dl friskost eller ricotta ost
Salt og peber
Varm rapsolien og 1 spsk af olivenolien op på en pande.
Læg kyllingestykkerne på og steg den hurtigt til de er gyldne.
Tilsæt orange brandy og lad det koge i 3 min.
Drys melet over og lad det koge i 2 min.
Skru ned for varmen og tilsæt appelsinsaft, courgette, peberfrugt, porre og salt og peber.
Lad det simre i 5 min til sausen er jævn.
Bring imens en gryde med letsaltet vand i kog.
Hæld spaghettien og 1 spsk olivenolien i og lad det koge i 10 min.
Hæld vandet fra, anret spaghettien på et fad og hæld resten af olien over.
Hæld halvdelen af appelsinstykkerne, halvdelen af appelsinskallen, estragon og friskost/ricotta i gryden med sauce og lad det koge i 3 min.
Læg kyllingestykkerne oven på spaghettien, hæld lidt af saucen over og pynt men appelsinstykker og appelsinskal og servér.
Tips: Denne ret kan ændres, hvis der kommes flere grønsager i og mindre spaghetti og appelsinbådene er ikke en nødvendighed, da de bare er til pynt.