Logo

Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g foie gras
125 g kalvekæber
laurbærblade
2 spsk cognac
1 tsk citron
1 knsp.peber
1 knsp.salt

Rosiner:
1 dl sultanas rosiner
1 appelsin – saft og revet skal heraf
½ dl sukker
1 dl vand
2 spsk ristede mandler

Kalvekæber koges i vand tilsat salt samt laurbærblade i ca 1 ½ time, afkøles og befries fra sener og fedt. Foie gras renses for sener, hinder og blodårer, hvorefter den plukkes i små stykker. Kalvekæber, foie gras, salt, peber, citron samt cognac røres sammen. Massen lægges på husholdnings film og rulles stramt ind til en pølse, som pocheres i varmt vand i 4 min, hvorefter den afkøles i isvand.

Saft og skal af appelsin, sukker og vand koges ind til sirup med de hele rosiner, og de ristede mandler tilsættes inden servering.

Anretning:
Der skæres ca 3 cm tykke skiver af terrinen, som anrettes med rosiner og mandler i sirup. Serveres med tyndskåret toastet brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.042 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her