Logo

Flamberet tærte - Tarte flambée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6 personer)
 
Dej:
500 g hvedemel
2 dl vand
1 æg
1 spsk olie
10 g gær
Salt, peber
 
Ostemasse:
250 g Fromage Blanc
2 æg
2 spsk rapsolie
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
Salt, peber og muskatnød
 
Fyld:
200 g bacon
200 g løg
100 g fedtegrever
Smør
                                             
Dej: Ælt alle ingredienser sammen og lad dejen hvile i 2 timer ved stuetempe­ratur.
Rul dejen meget tyndt ud, ca. 20x30 cm og læg den på en bageplade.
 
Ostemasse: Pisk Framage Blanc sammen med æg, rapsolie, hvedemel og piskefløde.
Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Smør massen over dejen (½ cm inden for kanten).
 
Fyld: Hak løgene og damp dem i smør.
Skær bacon i strimler og blancher dem.
Strø løg, baconstrimler og fedtegrever hen over tærten.
 
Bag tærten ved 220º i 10 minutter - gerne på en bagesten.
 
Tips: Retten som er en gammel bonderet fra Alsace, bliver normalt bagt i en sten­ovn ved åben ild.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her