Logo

Flødeboller på marcipanbund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flødeboller på marcipanbund - så kan det vist ikke blive mere hjemmelavet og lækkert.

30 g vand
75 g sukker
40 g glukose
½ stang vanilje
50 g pasteuriserede æggehvider
1 lille spsk sukker
100 g marcipan
175 g chokolade,  fløde eller mørk

 

Marcipanen rulles ud (få hjælp fra lidt flormelis), så den er omkring 5 mm tyk.

Herefter bruges et snapseglas eller noget lignende i størrelse (ca. 35 mm i diameter) til at udstikke bundene.

De små bunde vendes i chokolade og stilles på køl.

Vand, sukker, glukose og vaniljekorn koges uden låg, til en temperatur på 117°C nåes. (Brug et stegetermometer, det tager omkring 20 min).

Æggehviderne piskes næsten stive med 1 spsk sukker.

Sukkermassen hældes langsomt over i æggehvidemassen under piskning!

Pisk videre i ca. 8 min.

Massen sprøjtes på de små bunde. (Hvis man har en sprøjtepose, er det nemmest, ellers kan en frysepose med et lille hul i hjørnet bruges).

Flødebollerne skal hvile i ca. en time ved stuetemperatur, hvorefter de kan overtrækkes, ved at dyppe dem i smeltet chokolade.

Herefter stilles de køligt og kan så nydes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (10 stemmer)
Siden er blevet set 1.795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her