30 g vand
75 g sukker
40 g glukose
½ stang vanilje
50 g pasteuriserede æggehvider
1 lille spsk sukker
100 g marcipan
175 g chokolade, fløde eller mørk
Marcipanen rulles ud (få hjælp fra lidt flormelis), så den er omkring 5 mm tyk.
Herefter bruges et snapseglas eller noget lignende i størrelse (ca. 35 mm i diameter) til at udstikke bundene.
De små bunde vendes i chokolade og stilles på køl.
Vand, sukker, glukose og vaniljekorn koges uden låg, til en temperatur på 117°C nåes. (Brug et stegetermometer, det tager omkring 20 min).
Æggehviderne piskes næsten stive med 1 spsk sukker.
Sukkermassen hældes langsomt over i æggehvidemassen under piskning!
Pisk videre i ca. 8 min.
Massen sprøjtes på de små bunde. (Hvis man har en sprøjtepose, er det nemmest, ellers kan en frysepose med et lille hul i hjørnet bruges).
Flødebollerne skal hvile i ca. en time ved stuetemperatur, hvorefter de kan overtrækkes, ved at dyppe dem i smeltet chokolade.
Herefter stilles de køligt og kan så nydes.