Bund:
½ pk. butterdej i store ruller 225 g
Fyld:
en rest dampede rødspættefileter, 4-6 stykker
2 stk hele æg
2 stk æggeblommer
2 ½ dl piskefløde
2 ½ dl cremefraiche 18%
salt og peber
1 lille snittet fennikelknold
1 lille hakket løg
1 lille hakket rødløg
Dejen rulles ud så den passer i en tærteform på ca. 22 cm.
Pres dejen godt ned og skær kanterne til med et lille ombuk, så dejen ikke skrider ned i formen under forbagningen.
Lad dejen hvile 15 minutter ellers kryber den, og forbag nu i 10 minutter ved 180°C.
Til fyldet piskes æg, æggeblommer, fløde og cremefraiche sammen.
Tilsæt lidt salt og peber og rør fennikel og de to løg i.
Fordel fisken over den forbagte tærtebund og hæld fyldet over.
Bages ved 200°C i ca. 30 minutter til fyldet er gennembagt og gyldent.
Server med brøndkarse og cherrytomater eller en skål salat.