2 personer
2 torskenakke
Ben fra 1 rødspætte
1,25 l vand
7 hele peberkorn
1 laurbærblad
1-2 kviste timian
salt
1,5 dl tør hvidvin
1 løg
1 porre
3 stilke bladselleri
1 gulerod
10 g plantemargarine
1 spsk hvedemel
½ dåse flåede tomater
250 g rødspættefileter
½ lille dåse muslinger naturel
frisk dild
Tilbehør: 2 kuvert grovflûtes
Få fiskehandleren til at flå og filetere rødspætterne, men få skind og ben med.
Kog torskenakker og rødspætteben ½ time i vandet tilsat krydderier.
Si suppen.
Hak løget, snit porrer og bladselleri fint og riv guleroden groft.
Kog alle grønsagerne i fisksuppen i ca. 10 minutter.
Rør blødgjort plantemargarine og hvedemel til en »bolle« og pisk den i den kogende suppe. Rør til bollen er opløst.
Tomaterne hakkes groft og hældes med væden i suppen, sammen med vinen.
Rødspættefileterne skæres i 2 cm brede strimler, og fisken koges i suppen ca. 5 minutter.
Væden hældes fra muslingerne, og de kommes på suppen.
Smag evt. til med flere krydderier.
Serveres varm med friskhakket dild og lun grovflûte.
Næringsindhold i 2 portioner
kj 3984, kcal 949, fibre 26 g, fedt 19 g, kolesterol 185 mg.