500 g torskefilet
½ tsk salt
500 g frossen hel spinat
Sauce:
50 g smør
3 spsk hvedemel
4 dl mælk
salt og peber
50 g reven emmentalerost
Læg spinaten i en skål uden låg og optø ved 900 watt mikrobølger i 2 min.
Pres væden fra.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad og drys med salt.
Fordel den optøede spinat over.
Sauce:
Kom smør i en rundbundet 1 liters glasskål.
Dæk med låg.
Mikrobølg ved 600 W mikrobølger i 1-2 min. til smørret er smeltet.
Drys hvedemel i smørret og rør det sammen til en klump.
Tilsæt mælken. Nu må der ikke røres.
Mikrobølg ved 900 W mikrobølger i 4 min. eller til mælken koger.
Pisk godt i saucen til den er jævn.
Smag saucen til med salt og peber.
Fordel saucen over retten og dernæst osten.
Stil fadet på metalrist midt i ovne og gratiner ved
Kombination grill + 440 Watt mikrobølger i 16-8 min.
Såfremt retten bliver for brun stilles retten længere ned i ovnrummet.
Mærk efter om retten er gennembagt.
Serveres med varm sprød flûte.