
Akropolis; den græske kogekunst: Varianten med courgetter - pakket ind i alufolie - egner sig også perfekt til en grillaften.
100 g sorte oliven (uden sten)
50 g mandler
1 spsk kapers
3 spsk (oliven)olie + 2 spsk (oliven)olie
1 presset hvidløgsfed
peber, tabasco og eventuelt salt
2 spsk hakket bredbladet persille
2 mellemstore courgetter à ca.
100 g halverede cherrytomater
150 g fetaost, groft smuldret
*
A. Sorte oliven og mandler hakkes.
Begge dele blendes med kapers, 3 spsk olie og hvidløgsfed med stavblenderen, til det er en ensartet pasta.
Der krydres med peber, tabasco og eventuelt salt.
Bredbladet persille kommes i.
B. Courgetter gøres i stand og skæres på langs i ca. ½ cm tynde skiver.
Oliven pastaen fordeles ovenpå med let hånd.
Derefter lægges courgetteskiverne som vist på billedet i et smurt gratinfad (30x20 cm).
Halverede cherrytomater lægges derover.
Drys groft smuldret fetaost over og dryp med 2 spsk olivenolie.
C. Retten steges i den forvarmede ovn ved 220˚C i 20 minutter·(varmluft 200˚C)
Pr. portion 21 g protein, 59 g fedt, 8 g kulh.- 664 kcal 2752 kJ