2 fasanhøner, i 4 stykker
50 g smør el. margarine
1 rødløg, i skiver
2 stilke bladselleri i skiver
2 grønne æbler, u. kernehus
25 g hvedemel
1 ½ dl cider
3 dl varm hønsebouillon
salt og peber
2 spsk calvados
2 spsk piskefløde
1 tsk frisk hakket persille
Pynt:
1 grønt æble uden kernehus, skåret i både
1 spsk citronsaft
bladselleriblade
½ rødløg skåret i 4 tynde både
Brun fasanstykkerne i 25 g smør el. margarine på stegepande på komfuret el. i et forvarmet bruningsfad.
Kom resten af fedtstoffet i en stor gryde til mikroovn og smelt det i 30 sek. på højeste effekt.
Tilsæt løg og bladselleri og svits i 3 min. på højeste effekt.
Tilsæt æblet og svits i 1 min. på højeste effekt.
Rør melet i og tilsæt derpå cider og varm bouillon lidt af gangen.
Kog i 2-3 min. på højeste effekt. Rør rundt 2-3 gange under kogningen.
Læg fasanstykkerne i gryden, smag til med krydderier.
Kog under låg i 5 min. på højeste effekt og derefter i 30-35 min. på middel effekt, til kødet er mørt.
Rør calvados og piskefløde i.
Server retten med drysset persille.
Tag kernehuset ud af æblet, skær det i både og pensl det med citronsaft. Stik bladselleri mellem æblebådene og arranger det langs kanten af hver tallerken sammen med løgbådene.