4 personer
4 entrecôter, ca. 200 g
4 spsk olivenolie
Salt - friskkværnet peber
Saucen:
6 løg
2 fed hvidløg
40 g smør
4 dl rødvin
Timian
Salt - peber
Evt. Tilbehør:
50 g oksemarv
Persille
Gnid kødet med peber og evt. Salt. Lad det trække op til en halv time. Løg og hvidløg hakkes og svitses - kom altid først hvidløget på åanden. Hæld rødvinen over og kog ind til en ønskede konsistens. Smag til med timian, salt og peber. Hold saucen varm. Steg hver entrecôte i olivenolie 3 - 4 minutter på hver side. Stil dem fra på et forvarmet fad. Evt. Oksemarv skæres i fire skiver og koges i letsaltet vand i tre minutter. Fiskes op og drypper af, og hver entrecôte pyntes med en skive og persille. Saucen kan hældes over eller serveres for sig. I frankrig serveres retten med pommes frites og grønærter vendt i (hvidløgs)smør eller tilsvarende grønne bønner, haricots verts og flûtes. Rødvin er obligatorisk.
--