& ovnbagte sweet potatoes
1 vildsvinekølle ca. 2 kg
1 spsk olie
salt og peber
3 løg i både
2 fed grofthakket hvidløg
2 laurbærblade
½ tsk stødt allehånde
5 hele enebær
1 fl. rødvin
1 kg rodfrugter fx. gulerødder, knoldselleri, persillerod og pastinak
1.5 kg søde kartofler i både
3 spsk olivenolie
salt og peber
2 spsk friske timianblade
1 bdt persille
Tilbehør: Brød
Brun vildsvinekøllen grundigt i olie, i en stor stegegryde.
Tag kødet op og krydr med salt og peber.
Steg løgene, til de er brune, tilsæt hvidløg, allehånde, enebær, rødvin og vildsvinekølle.
Læg låg på, og stil gryden i ovnen i 30 minutter ved 200°C.
Vend kødet, kom rodfrugter ned omkring kødet, og læg låg på igen.
Sæt gryden i ovnen endnu 2 timer.
Tag kødet op og lad det hvile 20 minutter.
Vend kartoffelbådene i olie og krydr med salt, peber og timian.
Læg dem i en bradebande med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200°C,
til de er møre, ca. 30 minutter.
Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne.
Skær kødet i skiver og læg det midt på et stort fad med rodfrugter
omkring.
Drys med hakket persille og server med kartofler og brød.