Dej:
50 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
3 dl lunkent
2 dl fuldkornsmel
6 dl alm. hvedemel
Fyld:
200 g oksekød
1 spsk olie
1 hakket hvidløg
1 rød peber i tern
1 dl tomatpuré
½ tsk salt
½ finhakket chili
1 finhakket fed hvidløg
Dej: Smuldr gæret ned i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen: Men gem lidt af melet.
Ælt det med en håndmikser, til dejen ikke klister.
Del dejen i otte lige store stykker.
Fyld:
Kød, olie og løg svitses i en gryde til kødet er gråt - ca. 5 min.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Lad fyldet koge igennem før det hældes op på en tallerken og sættes til
afkøling.
Fordel fyldet på de otte dej stykker, således at den ene halvdel kan foldes over den anden.
Til sidst pensles "halvmånerne" med sammen pisket æg.
Sæt brødene i ovnen og tænd den på 225ºC og lad dem bage i 25 min.