Logo

Dyresteg med kantarelragout og selleripuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g dyre-tyksteg
25 g smør
3 hakkede skalotteløg
100 g grofthakkede kantareller
50 g grofthakkede friske hasselnødder
½ dl cognac
2 dl vildtbouillon eller kalvebouillon
½ appelsin
1 lille kvistrosmarin
1 dl piskefløde
salt og peber
1 knoldselleri
saft af ½ citron
½ dl piskefløde
25 g smør

Stegen gnides med salt og peber og brunes i en gryde med smør.

Kødet tages op og svits løg og kantareller og nødder gyldent i smørret.
Hæld cognac ved, flamber og hæld bouillonen i.
Skær den halve appelsin med skal i skiver, kom dem i gryden sammen med rosmarin.

Læg stegen tilbage i gryden
Lad stegen simre 30-40 minutter under låg, tiden afhænger af kødets tykkelse og af, om det må være svagt rosa.
Lad kødet trække i 10 minutters.

Tag appelsinstykkerne op, nu har de afgivet deres smag.
Pisk fløden i skyen, kog den lidt ind og smag til med salt og peber.

Skræl sellerien og skær den i både.
Kog selleristykkerne møre i vand med salt og citronsaft.
Lad sellerien dryppe godt tør i en sigte, pres den sidste væde ud af stykkerne med en grydeske.
Kom sellerien i food processor, og purer med fløde og smør.
Smag til med salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Prepper du? (forbereder dig på krise)
Effektiv reklame - klik her