Logo

Dyrefilet stegt på kål og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g dyrefilet en af ryg eller kølle
Olie eller smør til stegningen 
 
500 g savoykål
200 g persillerødder
500 g små kartofler, enten skrabede eller skrællede
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 hele fed hvidløg, ikke pillede
1 l tynd vildt fond eller vand
Salt, peber og koldt smør
 

Persillerødderne skrælles og skæres i grove skiver.
Kålen snittes i grove stykker.
Kartofler deles i kvarte.
Kål, persillerødder og kartofler lægges i et ovnfast fad sammen med
hvidløg, timian og rosmarin og fonden og en klat smør tilsættes.
Fadet dækkes med alufolie og sættes i ovnen 180º i ca. 45 min - husk at
vende rundt i kålen et par gange undervejs.
 

Dyret:
Dyrefileten brunes i smør eller olie og krydres.
Alufolieen tages af fadet med kålen og dyret lægges oven på kålen.
Fadet sættes i oven i ca. 10-15 min., alt efter dyrets tykkelse.
Dyret tages op af kålen og trækker indtil serveringen.
Fonden i fadet sigtes fra kålen og holdes lun under alufolieen.
Fonden reduceres, smages til med salt, peber og rørsukker.
Hvis man føler for det, monteres skyen med koldt smør.
 

Anretningen:
Kålen anrettes på et rent fad.
Dyret skæres i tynde skiver og skyen trækkes henover.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her