1 kg lammekød af bryst eller ryg
1 løg
1 gulerod
dild og persillekvist e
2 laurbærblade
2 tsk salt pr. litter vand
6 hvide peberkorn
Sauce:
4 dl bouillon fra kødet
1 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
½-1 dl fløde
1 æggeblomme
½ dl hakket dild
1-1 ½ spsk citronsaft eller eddike
evt. ½ tsk sukker
Skyl kødet i koldt vand, læg det i en stor gryde og hæld kogende vand over til kødet er dækket.
Skræl løg og gulerod og skær dem i terninger.
Læg dem i gryden sammen med dild, persille og laurbærblade.
Kom salt og peber i.
Lad kødet simre under låg i 1 ½ time til det er mørt og næsten løsner sig fra benene.
Tag kødet op, si suppen og lad den koge sammen i nogle min over stærk varme uden låg.
Kom smør hvedemel i og lad det koge op igen under omrøring. Lad det derefter simre under låg i 3 min.
Pisk fløde og æggeblomme sammen og hæld det i gryden, det må ikke koge.
Smag til med dild, citronsaft og evt. lidt sukker.
Skær kødet i portionsstykker og læg det i saucen.
Varm det igennem og server.
Tips: Hvis du vil have retten mere mager kan du lade suppen afkøle, så du kan fjerne fedtet