Logo

Dildkød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg lammekød af bryst eller ryg
1 løg
1 gulerod
dild og persillekvist e
2 laurbærblade
2 tsk salt pr. litter vand
6 hvide peberkorn

Sauce:
4 dl bouillon fra kødet
1 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
½-1 dl fløde
1 æggeblomme
½ dl hakket dild
1-1 ½ spsk citronsaft eller eddike
evt. ½ tsk sukker

Skyl kødet i koldt vand, læg det i en stor gryde og hæld kogende vand over til kødet er dækket.

Skræl løg og gulerod og skær dem i terninger.
Læg dem i gryden sammen med dild, persille og laurbærblade.
Kom salt og peber i.
Lad kødet simre under låg i 1 ½ time til det er mørt og næsten løsner sig fra benene.

Tag kødet op, si suppen og lad den koge sammen i nogle min over stærk varme uden låg.
Kom smør hvedemel i og lad det koge op igen under omrøring. Lad det derefter simre under låg i 3 min.

Pisk fløde og æggeblomme sammen og hæld det i gryden, det må ikke koge.

Smag til med dild, citronsaft og evt. lidt sukker.
Skær kødet i portionsstykker og læg det i saucen.
Varm det igennem og server.
Tips: Hvis du vil have retten mere mager kan du lade suppen afkøle, så du kan fjerne fedtet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her