Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 1 time. Ikke fryse-egnet
(6 personer)
1 culottesteg (ca. 1,2 kg)
salt og kværnet peber
timian
Krydret sauce:
1 1øg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
1 dl hvidvin
½ dl vermouth
1 dl lys bouillon
2 ½ dl piskefløde dijonsennep
salt og peber
purløg
Tilbehør:
små smørvendte kartofler
dampet spinat blandet med miniløg og majs
Gnid culottestegen med salt, peber og timian.
Brun den først i ovnen ved 250ºC i et kvarter.
Dæmp varmen til 160ºC og steg den færdig, ca. 50 min. endnu.
Lad den hvile 10 min., efter den er taget ud af ovnen. .
Sauce:
Svits hakket løg og hvidløg let i smørret.
Kom vin og vermouth i og lad det koge ind for god varme.
Hæld bouillonen i sammen med piskefløden.
Lad det koge nogle minutter ved kraftig varme.
Smag til med sennep, salt og peber.
Bland klippet. purløg i og server saucen til stegen.