New Orleans, Louisiana - (4 personer)
2 tsk salt
1 tsk cayenne
1 tsk sort peber
1 tsk hvid peber
1 tsk tørret basilikum
1 tsk timian
800 g krebs, jomfruhummerhaler, kinarejer eller store dybvandsrejer
Olivenolie
100 gram finthakket løg
100 gram finthakket blegselleri
1-2 spsk rødbrun Louisiana roux
Evt. lidt tør hvidvin til kogning af fond
Serveres med løse ris og hakket persille
Først koges en fond: skaldyrene pilles, og skallerne svitses ret hårdt i 1 spsk olie.
Vand (evt. halvt vin) tilsættes, til det dækker.
Bringes i kog og simrer i 20 minutter.
Sies, kommes atter i gryden og koges ind til ca. 2 ½ dl
Imens drysses løg, blegselleri og peberfrugter med krydderblanding (begynd med 1 tsk).
Blandingen svitses i en gryde i 1-2 spsk olie.
Fonden tilsættes, og der jævnes med roux til ønsket konsistens (lidt ad gangen piskes i).
Smages til med mere af krydderblandingen til ønsket styrke.
Skaldyrene tilsættes og simrer med i ca. 5-8 minutter.
Serveres gerne portionsanrettet med løse ris, og et godt drys persille over.