Logo

Crawfish Etouffée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

New Orleans, Louisiana  - (4 personer)
 
2 tsk salt
1 tsk cayenne
1 tsk sort peber
1 tsk hvid peber
1 tsk tørret basilikum
1 tsk timian
800 g krebs, jomfruhum­merhaler, kinarejer eller store dybvandsrejer
Olivenolie
100 gram finthakket løg
100 gram finthakket blegselleri
1-2 spsk rødbrun Louisiana roux
Evt. lidt tør hvidvin til kogning af fond 
Serveres med løse ris og hakket persille
 
Først koges en fond: skaldyrene pilles, og skallerne svitses ret hårdt i 1 spsk olie.
Vand (evt. halvt vin) tilsættes, til det dækker.
Bringes i kog og simrer i 20 minutter.
Sies, kommes atter i gryden og koges ind til ca. 2 ½ dl
Imens drysses løg, blegselleri og pe­berfrugter med krydderblanding (be­gynd med 1 tsk).
Blandingen svitses i en gryde i 1-2 spsk olie.
Fonden tilsættes, og der jævnes med roux til ønsket konsi­stens (lidt ad gangen piskes i).
Smages til med mere af krydderblandingen til ønsket styrke.
Skaldyrene tilsættes og simrer med i ca. 5-8 minutter.
Serveres gerne por­tionsanrettet med løse ris, og et godt drys persille over.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her