Ca. 20 stk
7 dl grahamsmel
4 dl havre flager
6 dl vand
25 g gær
½ dl vand
½ spsk salt
1 spsk honning
4-5 dl hvedemel
Kom grahamsmel og havreflager i en stor skål.
Varm vandet til ca. 50°C.
Hæld vandet over hvedemel og gryn og lad det trække ca. 30 min.
Rør gæren ud i ½ dl lunkent vand.
Rør det i hvedemel- og grynblandingen med salt og honning.
Ælt hvedemelet i, til dejen slipper skålens sider.
Dæk dejen til og lad den hæve, til den fylder det dobbelte, ca. 50 minutter.
Tag dejen ud på melet bord og ælt den igen.
Form den til runde boller.
Lad dem hæve på plade ca. 40 minutter.
Bag ved 200°C i 15-20 minutter.
Pensl i løbet af bagetiden med lidt vand.
Næringsindhold i 100 g brød - 1 bolle = 50 g
kj 945, kcal 230, fibre 4,3 g, fedt 1,8 g, mættet fedt 0,2 g, flerumættet fedt 0,7 g, P/S 3,0, kolesterol 0 mg.