1 poulard ca 1700-1800 g
100 g bacon
200 g små løg
250 g karotter ( en lille gulerod- dem får du dybfrosne)
250 g champignon
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
1 flaske rødvin
3 dl hønsebouillon
2 fed hvidløg
2 tsk timian
Skær hanen eller poularden ud i 6-8 stykker, skær baconen i strimler. Pil løgene og skær champignonerne i kvarter.
Steg baconstrimlerne i fedtstoffet på en pande og læg dem over i en stegegryde.
Steg løgene og champignoner og tag det op af gryden.
Brun hanestykkerne i baconfedtet og læg dem over i stegegryden efterhånden.
Drys melet i gryden og rør vinen i sammen med bouillonen, hvidløg i skiver og timian.
Læg låg på og lad retten simre i 30 minutter.
Tilsæt løg og champignon og karotterne, og lad gryderetten simre yderligere 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Server pommes frites og godt brød til.