500 g hvedemel
4 hele æg
2 æggeblommer
160 g smør og lidt mere
160 g sukker
120 g mandler
160 g kandiserede appelsinskaller
80 g krystalliseret sukker
2.4 dl mælk
2 spsk tørgær
salt
Forvarm ovnen til 160ºC.
Kog mandlerne op og smut dem.
Smelt gæren i halvdelen af mælken (varm).
Ælt halvdelen af melet i væsken og form til en kugle.
Dæk med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning.
Når dejen er hævet til det dobbelte, æltes æggene, 1 æggeblomme, resten af melet, sukker, smør, et ”nip” salt, appelsinen og resten af mælken i.
Smør en bageplade, placer dejen, der er formet som en due.
Pensl med den resterende æggeblomme og drys hakkede mandler og
krystalsukker på.
Når dejen har hævet til det dobbelte, bages den en time.