Logo

Chokoladekarameller 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g smør
25 g kakao
250 g melis
2 dl sirup
¼ l. fløde
½ tsk citronsyre
1 tsk Vanila

Smør, kakao, sukker, sirup og fløde røres sammen og varmes over svag varme og under jævnlig omrøring, til det er klumpefrit.
Det hele koges over rask ild og jævnlig omrøring i ca.½ time, til termometret viser 135°C, eller en dråbe stivner til en blød, sej kugle i koldt vand.
Når massen begynder at blive jævn, må der røres uafbrudt.
Når der er slukket, røres citronsyre og Vanila i.
Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøles så meget, at den ikke flyder, når den hældes op.
Den hældes på smurt plade og ridses af i firkanter med en kniv, dyppet i flormelis.
Når karamellerne er helt stivnede, hugges de fra hinanden med en
skarp kniv.
De pakkes i syltepapir.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her