
500 g champignon
25 g smør
2 finthakkede skalotteløg
1 fed hvidløg
1 finthakket grøn peberfrugt
1 finthakket frisk rød chili (uden kerner)
2 spsk hvedemel
1¼ l hønsebouillon/fond
salt, hvid peber
1,5 dl piskefløde
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk tør hvidvin
*
Hak løg, hvidløg, peberfugt og chili meget fint.
Svits løg, hvidløg, peberfugt og chili i smørret til løgene er klare.
Drys hvedemel over og rør, til melet har opsuget alt smørret.
Tilsæt den kogende bouillon/fond lidt efter lidt under konstant omrøring, til der ikke er flere klumper og lad det koge ved svag varme.
Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver.
Tilsæt champignonskiverne.
Rør fløden i suppen lidt ad gangen.
Lad suppen småkoge uden låg i 8-10 min.
Smag til med citronsaft, salt og hvid peber, og evt. hvidvin.
Tips: Serveres med flûte. Suppen kan godt virke lidt tung og kan derfor
udmærket bruges som natmad.