6 portion
300 g fiskefileter med fast, hvidt kød, fx. torsk, bars eller sej
1 dl frisk limesaft
1 ½ dl olivenolie
2 fint hakkede forårsløg
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk finthakket frisk koriander
nogle dråber Tabasco
havsalt
Fisken skylles, tørres og skæres i tynde strimler på tværs af fibrene. Fiskekødet lægges i en skål, som ikke må være af metal. Limesaften hældes over, og skålen tildækkes. Sæt fisken på et køligt sted og lad den trække i marinaden mindst 5 min., men helst natten over. Fisken skal blive mælkehvid. Olivenolie, forårsløg, hvidløg, halvdelen af korianderen samt Tabasco blandes i et serveringsfad og smages til med salt. Væden hældes fra fisken, som kommes over i serveringsfadet. Rør forsigtigt i fadet, så fisken får dressing på alle sider. Det sidste koriander drysses over retten.
Variation: Prøv at bruge 375 g (vægt uden skal) kammuslinger i stedet for fisk. Skær dem over i 2-3 ensartede stykker.