8 stk
125 g hvidt krabbekød, afdryppet hvis der bruges fra dåse
2 spsk mayonnaise
1 spsk hakket frisk purløg
2-3 dråber Worcestershiresauce
salt og peber
2 skiver rugbrød uden skorpe
45 g blødt smør
125 g røget laks i tynde skiver
nogle frisee-, endivie- eller lollo rosablade i tynde strimler
Pynt:
8 citronryttere
dildkviste
Bland krabbekød, mayonnaise, purløg og Worcestershiresauce i en skål.
Krydr med salt og peber og rør det godt sammen.
Skær hver pumpernickelskive i 4 rektangler, ca. 5 1;2 X 4 cm.
Smør dem.
Fold eller skær laksen til 8 pæne rektangler, 10-12 ½ cm lange og 5 cm brede.
Læg ca. 1 spsk krabbefyld på den ene ende aflaksestykket og rul det pænt sammen.
Dæk brødet med frisee- eller lollo rosablade.
Læg en lakse rulle ovenpå.
Pynt hver sandwich med en citronrytter samt dild
Variationer: Brug ristet rugbrød i stedet for pumpenickel. Dæk brødbunden med masser af brøndkarse eller lola rosa. Fyld lakserullerne med en grofthakket rejeblanding i stedet for krabbekød.