245 g mørk chokolade 66%
100 g smør
85 g hvedemel
50 g cacaopulver
2 små tsk bagepulver
¼ dl cremefraiche 18%
lidt salt
5 mellemstore æg
380 g sukker
lidt smør og hvedemel til formen
evt. 100 g mørk chokolade 66%
En form passende til brownies, (lille/kvadratisk), smøres med et tyndt lag smør og drysses med hvedemel.
Sørg for at alt det overskydende hvedemel vendes ud af formen.
Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret som er udskåret i mindre stykker.
Tænd ovnen på 180°C.
Sigt hvedemel, cacaopulver, bagepulver og salt sammnen.
I en røremaskine piskes æg sammen med sukker.
Skru røremaskinen ned på lavt trin og tilsæt den lune chokolademasse.
Når dejen er homogen røres melblandingen i.
Derefter tilsættes cremefraiche.
Pas på ikke at røre dejen sej.
Den skal kun lige være rørt sammen.
Har du lyst, kan du hakke yderligere 100 g chokolade og vende i dejen.
Kom dejen i formen og placer på midterste rille i ovnen og bag den i 30 minutter.
Lad kagen afkøle i formen og server så, evt. med vaniljeis.