1 kg kalvemørbrad
1 ½ dl lys soya
½ dl mørk soya
1 ½ dl vand
3 spsk fint hakkede forårsløg
3 tsk knuste hvidløg
2 tsk meget finthakkede eller revet ingefær
½ tsk sorte peber
1 spsk sukker
2 spsk sesamfrø – ristet og malet/pulveriseret
1 spsk sesam olie
Skær kødet i tynde strimler (her menes super TYNDE skiver, du får bedste resultat hvis du skær dem på pålægsmaskine mens kødet er frossen).
Bland resten i en skål af glas eller rustfrit stål og vend kødet godt i
marinaden.
Lad det stå i køleskabet mindst 3 timer. (gerne 1 døgn).
Opvarm bordgrillen og beskyt bordpladen med asbestmåtte eller andet
varmeskjold.
Ved hver gæst, anbringer værten/værtinden en portion kød på grillen
og steger i korte tid på begge sider. Dyp kødet i saucen og spises. Brug
spisepinde eller fondue gafler.
Tips: En Bulgogi er en slags omvendt wok, med en lerkrukke under, her
lægges grillkul, og kødet steges/grilles på den omvendte wok, disse
kommer fra Korea, og forhandles i Shop Asia.
Lys soya kan måske købes i asiatiske forretninger herhjemme