Almindelig kogning:
5 dl brune ris
9 dl vand
1/8 tsk havsalt
Vask risene og læg dem i en gryde med vandet.
Lad det langsomt komme op til kogepunktet.
Saltet tilsættes, og risene koger i 50 min.
Lad gryden stå og hvile i 5 min., før risene tages ud.
"Høkasse"-kogning:
5 dl brune ris
7,5 dl vand
1/8 tsk havsalt
Gør som ovenfor beskrevet, men lad kun risen koge i 5 - 10 min.
Herefter tages gryden af blusset, og pakkes grundigt ind i klæde
- evt. viskestykker, håndklæder, plaider, o. lign. Klædet skal
sidde stramt og isolerende om gryden, så den høje varme bevares.
Gryden henstår nu i fra 50 min. op til flere timer. Meget praktisk,
når man skal lave store retter (man kan koge risen lang tid i forvejen!).
Det er ret let at få et godt resultat på denne måde.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.