4 pers.
1 spsk olivenolie
4 tykstegsbøffer
salt og peber
3 spsk smør
1 tsk frisk rosmarin
Sauce:
1 spsk smør
3 forårsløg
2 dl rødvin
2 dl portvin
2 ½ dl oksekødsbouillon
1 kvist frisk rosmarin
Sauce: Smelt smørret i en stor gryde.
Tilsæt hakkede forårsløg og svits dem til de er møre, ca. 3 min.
Rør rødvin og portvin i og kog igennem i 5 min.
Tilsæt bouillon og rosmarin og lad saucen koge ind til ca. ⅓.
Bøffer: Varm olien på en stor pande.
Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på panden, ca. 4 min. på hver side.
Læg bøfferne over på en tallerken og dæk med folie for at holde dem varme.
Hæld saucen i den pande, bøfferne blev stegt på.
Bring den i kog og skrab panden for stegerester fra bøfferne.
Fjern saucen fra varmen.
Rør gradvist smørret i, til det er smeltet.
Rør hakket rosmarin i og smag til med salt og peber.