2 dl rå ris
4 dl vand
0.5 kg auberginer
olivenolie
100 g løg
4 fed hvidløg
1 grøn chili
300 g tomater
1 dl tomatpuré
1 spsk kanel
honning
0.5 dl sesamfrø
Risene kommes i kogende vand tilsat ½ tsk salt.
De koges under låg i 30 minutter - alt vandet skal være opsuget.
Auberginerne skæres i centimetertykke skiver, som lægges i saltvand ½ time. Skiverne tørres, og de steges i olivenolien enten på en pande eller, hvis man vil spare på olien, i ovnen.
Hvis man ønsker at stege skiverne i ovnen, pensles de på begge sider med olivenolie. De lægges på en bageplade og bages 10-15 minutter, hvorpå de vendes og pensles igen. De bages endnu 10-15 minutter.
Til saucen skæres løgene i skiver, som skæres en gang igennem.
Løgene svitses i 2 spsk olivenolie sammen med knust hvidløg.
Chilien hakkes fint og tilsættes.
Grønsagerne simrer 5 minutter.
Tomaterne hakkes og kommes i gryden sammen med tomatpuré og kanel.
Der lægges låg på gryden, og saucen simrer 10 minutter.
Der smages til med honning samt salt og peber.
I et lavt ovnfast fad lægges først et lag auberginer, derpå sauce og ris.
Der lægges endnu et lag af hver ting, og sesamfrøene drysses på.
Fadet dækkes med folie og sættes i en 170°C varm ovn ca. 45 minutter.