1 spsk balsamico eddike, gerne figen eller sherry
3 spsk olie
1 spsk skalotteløg finthakket
havsalt
sort peber friskkværnet
figner tørrede, hakket
500 g grønne eller hvide asparges
vand med lidt oksekødbouillon (svarende til at grønsagerne lige dækkes)
*
A) Pisk eddike, skalotteløg, olie, havsalt og peber sammen (fx i en melryster)
B) Skyl de grønne eller hvide asparges og bræk den nederste træede del af.
Skræl hvide asparges med en skrællekniv fra lige under hovedet og nedefter.
Bring vand tilsat salt i kog, kom asparges i og læg låg på.
Kog grønne asparges 3-5 min. og hvide 5-7 min. afhængig af tykkelse.
Stik en kødnål eller spids kniv i og bedøm om de er møre.
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af og anret i varme tallerkener (eller et varmt fad).
C) Kom figen vinaigretten over de pocherede asparges og pynt, hvis det ønskes med hakkede tørrede figner.
Tips: Denne opskrift på figen vinaigrette kan fordobles og holde sig i køleskabet i et par dage.