2 æg
2 ½ dl kærnemælk
1 ½ tsk bagepulver
2 spsk sukker
2 ½ dl hvedemel
½ tsk salt
Fintrevet skal af ½ citron
Smør til bagning
Tilbehør:
300 g blåbær
Ahornsirup
Æggene deles. Blommerne piskes grundigt med kærnemælk og citronskal. Melet blandes med bagepulver.
Hvedemel, sukker og salt sigtes ned i mælkeblandingen.
Rør grundigt, men ikke for længe.
Hviderne piskes stive og vendes i dejen.
Lad gerne dejen hvile et kvarters tid i køleskabet.
Varm en god tykbundet pande op.
Smelt en god klat smør og bag små tykke pandekager.
Der bør kunne være ca. 3 på panden ad gangen.
Spar ikke på smør til bagningen.
Hold de færdige pandekager varme i ovnen ved 100°C, mens portionen bages færdig.
Serveres med blåbær og ahornsirup.