Dej:
175 g hvedemel
75 g smør
1 æggeblomme
2 tsk tørret timian
1 knsp.salt
½ dl koldt vand
æggehvide til pensling
Kalkunfyld:
300 g kalkunbryst
1 løg
3 gulerødder
2-3 stilkeblegselleri
30 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl hønsebouillon
2 stilkefrisk timian
salt
peber
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet.
Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand.
Eller kom samtlige ingredienser i en food-processor, og dejen er samlet på rekordtid.
Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.
Skær kalkunkødet i smalle strimler.
Rengør grønsagerne og skær dem i skiver.
Varm smørret på en stor pande og svits kød og grønsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres.
Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring.
Smag stuvningen til med timian, salt og peber og fordel den i bunden af at tærtefad (ca. 24 cm i diameter).
Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast.
Udstik resterne af dejen med en lille form.
Pensl dejen med sammenpisket æggehvide.
Fæsten de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200ºC i ca. 45 minutter.