Der er ikke nogen bedre måde at starte dagen på end med en god kop kaffe, en tyk avis og et solidt morgenmåltid. Æggekage egner sig glimrende til et langstrakt morgenmåltid, men er også god som en decideret frokostret.
Opskriften er beregnet til 2, men hvis der er andet på bordet, er der rigeligt til 4 personer.
4 æg
salt og peber
2 dl skummetmælk
1 squash
1 peberfrugt
1 løg
1 tsk olie
l tomat
½ bundt purløg
2 skiver rugbrød
Ovnen tændes på 200ºC,
Æggene piskes sammen med salt, peber og skummetmælk.
Squash, peberfrugt og løg ordnes, skæres i grove stykker og sauteres i olie på en pande, der kan tåle at gå i ovnen.
Derefter hældes æggemassen over.
Skær tomaten i skiver, og lad æggemassen størkne en lille smule, inden tomatskiverne lægges på.
Sæt panden i ovnen, og lad æggemassen bage i ca. 10 min., til den er hævet og gylden på toppen.
Drys purløg over og server med en skive groft brød til.
Tips: Når æggemassen er hældt på panden og begyndt at stivne, er det en god ide at løfte æggemassen et par gange med en palet, så noget nyt masse kan løbe ned på pandens bund og størkne.
Æggekagen må til gengæld ikke være mere end halvt færdig, når den sættes i ovnen, da den ellers ikke vil størkne ensartet eller få en gylden farve.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 16,9g 37e%
Protein: 24,4 g 25e%
Kulhydrat: 38,8 g 38e%
Kostfiber: 8,4 g
Energiindhold ink!. brød: 1717 kj