1 lammebov på ca. 2 kg
2 madæbler
2 løg
3 kviste timian
Jordskokcreme:
200 g jordskokker
40 g smør
4 dl lammefond
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
Lammeboven udbenes.
Benene kan bruges til at koge fond på.
overflødigt fedt og sener fjernes fra kødet og det drysses på indersiden med salt og peber. æblerne skrælles, løgene pilles og begge dele skæres i både, der fordeles på kødet.
Hakket timian drysses over.
Kødet rulles omkring fyldet og snøres stramt med kødtråde eller ufarvet bomuldsgarn.
I bradepanden brunes kødet på alle sider i lidt smør.
2 dl bouillon eller vand hældes ved, og det sættes i ovnen ved 180ºC i 50 min.
Det skal derefter hvile tildækket i mindst 15 min. Inden udskæring.
Mens kødet steger tilberedes.
Jordskokcremen
Jordskokkerne skrælles, skives og svitses blidt i smørret i en bred kasserolle.
Fond eller bouillon tilsættes, og det koger under låg i 15 min.
Det pureres nu i blender og passeres gennem en sigte.
Hældes atter i kasserollen, tilsættes fløden og koges igennem.
Smages til med salt og peber