Logo

Æble og løgfarseret lammebov med jordskokcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammebov på ca. 2 kg
2 madæbler
2 løg
3 kviste timian

Jordskokcreme:
200 g jordskokker
40 g smør
4 dl lammefond
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

Lammeboven udbenes.
Benene kan bruges til at koge fond på.

overflødigt fedt og sener fjernes fra kødet og det drysses på indersiden med salt og peber. æblerne skrælles, løgene pilles og begge dele skæres i både, der fordeles på kødet.
Hakket timian drysses over.
Kødet rulles omkring fyldet og snøres stramt med kødtråde eller ufarvet bomuldsgarn.

I bradepanden brunes kødet på alle sider i lidt smør.
2 dl bouillon eller vand hældes ved, og det sættes i ovnen ved 180ºC i 50 min.
Det skal derefter hvile tildækket i mindst 15 min. Inden udskæring.

Mens kødet steger tilberedes.

Jordskokcremen
Jordskokkerne skrælles, skives og svitses blidt i smørret i en bred kasserolle.
Fond eller bouillon tilsættes, og det koger under låg i 15 min.
Det pureres nu i blender og passeres gennem en sigte.
Hældes atter i kasserollen, tilsættes fløden og koges igennem.

Smages til med salt og peber

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her