Logo

Ål i grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Anguilles au vert - 4 personer
 
Skær et halvt kilo flåede, rensede ål i stykker a 5-6 cm.
Læg dem i en gryde sammen med en ordentlig klat smør og hakkede krydderurter (fx. kørvel, syre, persille, salvie, sar og citronskal) og sauter alle ingredienser ved høj varme et par minutter.
Hæld ¼ liter tør hvidvin på og top op med vand, så væsken lige dækker ålestykkerne.
Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt muskatnød og lad simre et øjeblik, til ålene er møre.
Pres saften af en frisk citron ned i en serveringsskål, pisk sammen med 2 æggeblommer og 1 tsk kartoffelmel og hæld den varme åleret ned i skålen.
Vend forsigtigt rundt, så saucen jævner, og ålestykkerne bevares hele. Server retten varm eller kold.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her