1 kg ål
Kogelage:
pr l vand
1 spsk salt
1 spsk eddike
5 hvide peberkorn
3 korn allehånde
1 laurbærblad
dild
Gele:
½ l. fiskesuppe
6 blade udblødt husblas
oliven, rejer og krydderurter
Garnering: citronskiver
Tilbehør:
dild eller persille
grøn salat
1-2 hårdkogte æg i både
Rens og skyl ålen og skær den i stykker/skiver.
Kog den og lad den blive kold i kogelagen.
Fjern skind og ben.
Skum fedtet af suppen og si den.
Gele:
Mål ½ l suppe af og bring den i kog.
Smelt den udblødte husblas heri.
Smag til med salt og peber.
Hæld et tyndt lag gele i bunden af en stor form eller flere små forme, og
lad det stivne.
Læg oliven, rejer og krydderurter i formen i et pænt mønster.
Fæstn det med et tyndt lag gele, som skal stivne.
Læg fiskestykkerne i og hæld forsigtigt så meget gele i, at fisken er
dækket.
Sæt retten koldt og lad den stivne helt.
Vend den ud på et fad og server med salat og persille eller dild og
æggebåde.
Variation:
I stedet for at skære ålen i stykker før kogningen, kan man flække den
og tage rygbenet ud.
Ålen drysses med hakket dild og knuste peberkorn, og rulles sammen fra
halen.
Rullen holdes sammen med en tandstikker.
Koges og skæres i tynde skiver, og lægges derefter i gele