Dagens Kviz

Hvad betyder begrebet anna-kartofler?
- En kartoffelret opfundet af Prinsesse Anna
- Skiveskåret rå kartofler bagt i lågfad.
- En speciel kartoffel-sort fra Sverige
- Kartoffelret som kun må serveres når der er kvinder til stede
Svar: Skiveskåret rå kartofler bagt i lågfad. Vendt ud efter
bagning (dansk) |
Pommes Anna, eller Anna kartofler, er en klassisk fransk ret
af skivede kartofler i lag, kogt i en meget stor mængde smeltet smør.
Opskriften kræver kun fastkødede kartofler og smør. Kartofler skrælles og
skæres meget tynde.|Opskriften kræver kun fastkødede kartofler og smør. Kartofler
skrælles og skæres meget tynde. Skiverne, saltet og peberet, lægges i lag i en
gryde (se nedenfor), overhældes generøst med klaret smør og bages/stegtes,
indtil de danner en kage. Derefter vendes kagen hvert tiende minut, indtil
ydersiden er gylden og sprød. Ved slutningen af tilberedningsperioden er der dannet
en kage. Den skæres derefter i tern og serveres straks på en varm tallerken,
normalt ledsaget af stegt kød.|En speciel dobbelt bradepande lavet af kobber kaldet la
cocotte à pommes Anna fremstilles stadig i Frankrig til tilberedning af denne
ret. |Retten tilskrives generelt æren for at være blevet skabt
under Napoleon III's tid af kokken Adolphe Dugléré , en elev fra Carême, da
Dugléré var køkkenchef på Café Anglais, den førende Paris-restaurant i det 19.
århundrede, hvor han efter sigende navngav den ret til en af periodens grandes
cocottes. Der er uenighed om, hvilken skønhed retten er opkaldt efter:
skuespillerinden Dame Judic (rigtigt navn: Anna Damiens), eller Anna Deslions.|Kogebog.dk: |
|