Dagens Kviz
Hvor mange stjerner tildeles i Michelin-guiden restauranter, som byder på kogekunst, der i sig selv er en rejse værd?
Svar: 3. Systemet med karakterer som stjerner blev indført i
1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til
tre michelinstjerner:|
1 stjerne: En god
restaurant i sin kategori|
2 stjerner: Rigtig
godt køkken, værd at køre en omvej efter|
3 stjerner:
Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter|
Betjening, stemning og
øvrige indtryk vurderes med 1-5 korslagte bestik; særligt gode steder får
bestik i rød farve. Bedømmelsen sker efter fem kriterier:|
Kvaliteten af
råvarerne|
"Håndværket"
- dvs. smagen og tilberedningen|
"Personligheden"
- dvs. hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk|
Kvalitet for pengene|
Kvalitet uanset tidspunkt - det skal være den samme oplevelse, uanset
hvornår gæsten spiser på restauranten.