Logo

Slæbesild - slævesild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slæbesild med det korrekte navn: slævesild er en ret som de fattige fik i gamle dage i skipperbyen Marstal, fortæller historikerne.
Man slæber en syltet sild hen over det bare brød, og den afgiver lidt
smag.
Om søndagen slæbes den 2 gange frem og tilbage.
Sådanne sild kunne man være mange om.
Det er ganske vist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (44 stemmer)
Siden er blevet set 12.483 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
19630-08-2014 14:05:43 A. Rannje
Slævesild - et udtryk for fedtemadder, hvor silden slæbes f ra den en mad til den næste. ALle får ligt smag men ingen sild, som lægge tilbage. Anvendt under anden verdenkrig i København.
19704-12-2013 21:21:59 Brian Rasmussen
Retten var også udbredt på Lolland.
19806-08-2011 15:25:38 Sigrid Bluhme
I min barndom for 60 år siden var der ikke noget der hed højt med pålæg. Ingen jammer for at skulle spise 2 skiver tykke rugbrød til et lille blødkogt æg. Vi fik demonstreret, hvordan skævesild blev spist blev tilberedt og om søndagen blev silden slæbt både frem og tilbage. Ingen sure miner. Alle var glade uden TV, køleskab, hjemmefryser og hvad ved jeg af moderne elektronik.
19921-01-2011 20:43:52 Anders
Smager himmelsk og så er det sundt.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her