Logo

Chokoladesnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Billedet af chokoladesneglen er desværre blevet byttet med en Chokoladefrø - sådan ser en lækker snegl vist ikke ud ...

Billedet af chokoladesneglen er desværre blevet byttet med en Chokoladefrø -

sådan ser en lækker snegl vist ikke ud ...

 

1 x Grundopskrift på brød (se nedenfor)
200 g blødt smør
200 g knuste eller hakkede, letristede hasselnødder
300 g finthakket eller reven, virkelig god chokolade (70% cacaoindhold)

Del dejen i 2 lige store portioner under Trin E i Grundopskriften.

Efter at dejen har efterhævet 2. gang, rulles hvert stykke ud i en 17 cm lang firkant på et meldrysset bord.

Rul så den anden vej, til dejen er rektangulær og ca. ½ cm tyk - det behøver ikke være så nøje.

Smør smørret i et tyndt lag over dejen, drys hasselnødder og chokolade på og rul dejen sammen på den brede led.

Skær ud i skiver a 2 cm.

Læg skiverne ved siden af hinanden på en smurt bageplade med skærefladen opad og med lidt luft imellem.

Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200ºC i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist i 20 minutter før de spises.

 

Madopskrift billede

Sådan ser en lækker chokoladesnegl ud ... 

 

Grundopskrift på brød

30 g gær
30 g honning eller sukker
6 dl lunken vand
1 kg hvedemel med højt glutenindhold + lidt extra til skål/bord/fingre
30 g salt

A. Opløs gær og honning/sukker i det lunkne vand.

B. Bland hvedemel og salt i en skål og hæld den opløste gærblanding i.

C. Ælt hvedemel og væde med røremaskine/æltekroge i 10 min. til konsistensen er blød og let fugtig. Visse meltyper kræver mere væde, så juster evt.
Det udvikler melets gluten at blive æltet og giver dejen god konsistens.

D. Lad dejen hæve et lunt sted i skål med film over, til dobbelt størrelse.
Hævning fremmer dejens smag og struktur og tager omkring 45 min.

E. Når dejen er hævet æltes den et minuts tid, så luften går ud.
Herefter kan den formes i den facon, man måtte ønske - rund, flad, lang, med fyld, i smurt form osv.
--

 

Resten er til brød: 

F. Så skal dejen atter hæve til dobbelt størrelse.
Det gælder om ikke at miste tålmodigheden og fremskynde processen, for det er andenhævningen, der giver den dejlige, bløde struktur.

 

G. Nu skal brødet bages uden at ødelægges efter alle anstrengelserne.
Brødet skulle gerne bevare luften, så pas på ikke at støde til det.
Sæt forsigtigt pladen i en forvarmet ovn på 200ºC og lad være med at smække ovnlågen i.

H. Bag brødet i ca. 30 min. Mærk om brødet er bagt ved at banke under bunden, kommer der en hul lyd når man banker, er brødet færdigt.
Stil brødet til afkøling på en bagerist.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her