Logo

Lakse-Cannelloni med minifennikel og æg i egen fumet.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6 personer)
 
2 kg laksehoved og -skrog
3 liter vand
1 gulerod
1 bdt estragon
5 persillestilke
5 peberkorn
1 porre
2 tomater
½ flaske tør hvidvin
1 persillerod
½ citron
1 stjerneanis, laurbær, 2 skalotteløg, ½ hvidløg, safran, salt og peber
2 æggehvider
 
1. Skrog og hoved skylles fri for blod og sættes over i vand, koges op og skummes.
Tilsæt de skyllede og skrællede urter, hvidvin og de øvrige ingredienser. Lad det simre svagt un­der låg i 35-40 minutter.
 
2. Lad det herefter trække i et kvarters tid, hvorefter det passeres. Klar evt. med piskede æggehvider og passer igen.
Kog ind til ca. 1 dl pr. person, i alt ca. 6 dl og smag til.
 
3. Laven laksemousse af:
150 gram hakket laksesmåkød, 1 friskt landæg, 1 ½ - 2 dl kold piskefløde, salt og peber, frisk dild.
Laksekødet køres i robot med salt og, peber, ægget tilsættes og til sidst den kolde fløde lidt efter lidt, til moussen er homogen.
Tilsæt endelig finthakket dild.
 
4. Af ½ side laks skæres to midter­skiver a 5 cm bredde, som igen deles i tre skiver på langs (nærmest som schnitzel), krydres og påsmøres denne laksemousse.
Hver lakseskive rulles med moussen som cannelloni og fil­mes (fx. med vitawrap) enkeltvis.
Damper i ca. 10 minutter.
 
5. Anretning: Pil filmen af cannelloni­en, der lægges i dybe varme tallerke­ner, omkranses af pocheret mini­fennikel, minigrønsager,  lakseæg og krydderurter.
Hæld fumeten ved og server straks.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 955 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her