Logo

Lammekølle med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammekølle (ca. 2 kg)
2 tsk salt
1 tsk peber
2 spsk smør
ca. 350 g hvide bønner (frøene) eller majskerner
 
Marinade:
2 løg
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk rosmarin
1 spsk snittede løvstikkeblade
evt. 1 kvist sar
4–5 spsk olie
¼ liter tør hvidvin
 
Puds lammekøllen af og gnid den med salt og peber.
Bland snittet løg og knust hvidløg med klippet laurbærblad, rosmarin,
løvstikkeblade og evt. sar.
Krydderurterne skal helst være friske, men tørrede kan anvendes.
Brug i så fald kun den halve mængde. Rør olie og hvidvin i.
Hæld marinaden over lammekøllen og vend den flere gange i løbet af
20–25 min.
Stryg marinaden af lammekøllen og læg den i en bradepande med tynde
smørskiver over.
Steg 3 kvarter ved 225ºC, vend køllen, hæld marinaden over igen og
steg yderligere 3 kvarter.
Hæld udblødte og næsten færdigkogte hvide bønner eller evt. optøede
majskorn rundt om køllen og giv retten 10–15 min mere i ovnen. Serveres
med råstegte kartoffelskiver eller brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 928 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her