1 svinemørbrad
smør til bruning
salt, peber
25 g tørrede vilde svampe
750 g hakket svinekød
2 æg
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk syltede rosa peberkorn
½ dl rasp
1 tsk salt
peber
1 dl rød portvin
100 g spegeskinke eller lufttørret skinke i skiver
Syltede tranebær:
½ dl vand
100 g sukker
½ stang vanilje
¼ dl balsamico vineddike
1 pose friske tranebær
Tilbehør: Salat og hjerteflute
*
Brun mørbraden i lidt smør på en pande og krydr med salt og peber.
Læg svampene i blød som anvist på emballagen.
Rør hakket svinekød sammen med æg, skalotteløg, peberkorn, rasp, salt og peber.
Hak de udblødte svampe, så stykkerne ikke er for store og rør dem i farsen sammen med portvin.
Beklæd en aflang form med bagepapir og læg skiver af skinke i, så den dækker siderne.
Kom først halvdelen af farsen i formen, læg mørbraden midt i og kom resten af farsen oven på, så den er dækket.
Glat farsen, så overfladen er jævn.
Bag terrinen ved 175°C i ca. 1 time.
Lad terrinen hvile under pres i køleskabet til næste dag.
Bring vand, sukker og vanilje i kog i en gryde og lad koge til sukkeret er helt opløst.
Hæld sukkerlage og balsamico over bærrene og lad dem trække i mindst 1 time.
Server terrinen i skiver sammen med tranebær, salat og brød.
Retten er velegnet til julebuffet.