Gem en rest kylling og anvend den i denne appetitlige salat
i mexicansk stil. Prøv selv at bage tortillaer - det er ikke svært! Kan
forberedes • En enkel regel for grøn salat er, at jo mørkere grøn farve den
har, desto flere vitaminer indeholder den.
Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 3 min. 6
portioner
# Råvarer til Kyllinge- og tortillasalat:
200 g kogt eller grillet kylling
3 tortillaer 15 cm i diameter
2 små romaine salathoveder
1 tomat
DRESSING:
1 spsk olie
1 spsk appelsinsaft
2 spsk friskpresset limesaft
1 fed hvidløg
2 spsk hakket frisk koriander
½ tsk tørret oregano
et par dråber tabasco
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C. Skær tortillaerne i ½ cm brede
strimler.
Beklæd en plade med bagepapir, læg tortillastrimlerne på og
rist dem i ovnen, til de er sprøde, ca 3 min.
Placer dem på en rist og lad dem køle af
2 Skyl salaten og riv den i strimler.
Striml kyllingen.
Udkern tomaten og skær den i tern.
3 Dressing: pisk olie, appelsinsaft og limesaft sammen.
Pres hvidløget i og tilsæt koriander og oregano.
Smag til med tabasco.
4 Læg salaten i en stor skål og hæld ⅔ af dressingen over.
Bland godt så salaten dækkes helt af dressing.
5 Bland kyllingen med resten af dressingen i en anden skål.
Bland godt.
Fordel salaten på tallerkener og læg kyllingen på.
Top med tomat og tortilla og server straks.
Tips & råd
Skyl og tør salat omhyggeligt.
Læg den helst i en plastbox med tætsluttende låg og opbevar
svalt.
Salaten kan tilberedes i god tid.
Opbevares salaten under et fugtigt stykke, holder den sig
frisk længe.
Tilsæt dressingen lige før serveringen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 88 = kJ 396
Kulhydrat 5 g Protein 8 g Fedt 4 g (41 %) Fibre 1 g