Logo

Lammekebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekebab

 

Hvis du kan lide mad fra Mellemøsten, vil du elske disse møre lammekebab, som her serveres med en delikat sveskesauce. Fantastisk

• Svesker indeholder meget fiber, jern og kalcium • Lam indeholder en hel del jern.

Forberedelse t, 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lamme-kebab:

500 g skært lammekød

1 spsk olie

½ tsk kanel

½ tsk presset hvidløg

SVESKESAUCE:

½ spsk olie

1 løg, hakket

200 g stenfri svesker, hakkede

1 rød peberfrugt, hakket

1 grøn peberfrugt, hakket

2 tomater, hakkede

2 fed hvidløg, fint skivede

1 tsk hakket frisk oregano eller ½ tsk tørret oregano

1 tsk hakket frisk rosmarin eller ½ tsk tørret rosmarin

2 spsk hakket persille

½ tsk salt

evt. 1-2 spsk vand

 

* Fremgangsmåde:

I Skær kødet i 3 cm store tern.

Vend kødet i olie og bland med kanel og hvidløg.

Sæt lammekødet på 8 træ- eller metalspid.

Læg spiddene i køleskabet.

 

2 Sveskesauce: opvarm olien på en pande og brun løget.

 

3 Tilsæt resten af ingredienserne til saucen.

Læg låg på og giv det et opkog.

Lad låget ligge lidt på klem, så dampen forsvinder.

Skru ned og lad det simre let i 10 min.

Tilsæt 1-2 spsk vand hvis grønsagerne ikke afgiver nok væde.

 

4 Opvarm grillen.

Dæk grillristen med alufolie og læg grillspiddene på.

Grill kødet 10 cm fra varmen til kødet er gennemstegt, 3-4 min. på hver side.

 

5 Server kødet med sauce og couscous eller ris til.

 

Tips & råd

 

Lammekebab

Lad træspiddene ligge i vand inden kødet sættes på.

Det bliver da lettere at trække kødet på og spiddene antændes ikke under grillningen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 325 = kJ 1365

Kulhydrat 33 g Protein 28 g Fedt 9 g (25%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her